HTML

Bőgőshajó

Friss topikok

2010.05.04. 10:32 dunai hajós

Hajókat építettünk Óbudán

Nem szeretem a statisztikákat, de most úgy érzem, hogy ezzel, meg néhány fotóval tudnám leginkább igazolni azt az örömteli bejelentésemet, hogy az óbudaiak a szívükbe zárták a bőgőshajót! Vasárnap, az Óbuda napja-rendezvényen - ahol kaptunk egy szép standot, hogy bemutatkozhassunk - több mint nyolcszáz kisgyerek épített magának bőgőshajó makettet, köztük egy súlyosan fogyatékos, de annál kedvesebb és intelligensebb kisfiú. Több mint háromezer emberrel beszélgettem, szülőkkel, nyugdíjasokkal, külföldiekkel és meséltem nekik az óbudai és általában a magyar folyami hajós hagyományokról.

Több mint háromszázan töltötték ki helyesen kvízjátékunk kérdéseit, közülük mintegy ötven embert meg is ajándékoztunk. Reggel kilenctől este hatig szünet nélkül válaszoltam a kérdésekre, és nagyon jó tapasztalatokat szereztünk: meglepően sok, a hagyományainkra büszke és kíváncsi emberrel találkoztunk. Szinte kivétel nélkül mindenki biztatott, és azt mondta, amit én is gondolok: nem baj, ha Európában talán a legutolsóként, de legalább a legszebben kell felélesztenünk nemzeti hajós hagyományainaknek ezt a csodálatos szimbólumát. Annyi viszont már most is biztos, hogy amíg újra megépül az első igazi példány, addig is: a magyarok szívében újra él a bőgőshajó.

2 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://bogoshajo.blog.hu/api/trackback/id/tr671973289

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kutyafej 2010.05.04. 14:50:37

nagyon helyes ez a bárka, de nem lehetne egyszer végre valami korszerűvel a világ elé lépni???
Ki a franc fog ma még fából hajót építeni???
Miért nem inkább fa autó, vagy fa űrhajó? :)

Charlie Brown 2010.05.04. 17:58:14

@kutyafej: Igen, de azt kihagytad hogy Afrikában meg közben éheznek. Menjél már... Hogy jön egy hagyományos kultúrkincs megőrzéséhez a korszerűvel világ elé lépés?! Szezont a körtével.
süti beállítások módosítása